Activiteiten in de omgeving

Welkom

Welkom bij de Boutesteijnse Theetuin. Voor een plezierige stop tijdens uw fietstocht of kanotocht langs de Linge, bent u bij ons op het juiste adres. Iedereen is van harte welkom in onze ouderwets gezellige theetuin. Bekijk hier de leuke activiteiten uit onze omgeving. 

Peddelroute over de Linge

De Linge is een echt kanoparadijs en populair bij kajakkers, kanoërs en suppers. Zij kunnen hun hart ophalen met de nieuwe peddelroute: een route van 54 kilometer van Tiel tot Gorinchem over de Linge en de Korne die je moet ontdekken. Je peddelt langs fruitgaarden en pittoreske dorpjes en door een verrassend maar bovenal prachtig landschap. Onderweg kom je 31 steigers of aanlegplekken tegen. Hier kun je even uitrusten, wat eten of een mooie wandeling maken. Onderweg kom je ook voldoende B&B’s, campings of andere overnachtingsplekken tegen zodat je de route kunt opdelen in meerdere dagen. Peddelen maar!

Alle informatie is te vinden op www.uitinderegio.nl/peddelroute

Peddelroute over de Linge - theetuin Rumpt
© Bureau Toerisme
Peddelroute over het water
© Bureau Toerisme
© Bureau Toerisme
© Bureau Toerisme

De Blokhutboot

Vaar zelf naar de mooiste plekjes in de natuur met de Blokhutboot. Avontuurlijk overnachten, en zelf je uitzicht bepalen! En dat alles vrijbewijsvrij je krijgt uitgebreide uitleg bij vertrek. Dit avontuur zal je lang bijblijven, de beleving op het water met de natuur en dieren om je heen geeft je rust en nieuwe energie. 

Totaal zijn er zijn 4 verschillende opstaplocaties in Nederland waar je kan vertrekken. Het vaargebied De Linge ligt in Gelderland en je vertrekt vanuit Arkel. Te midden van een afwisselend landschap met weilanden, boomgaarden, grienden en rietvelden stroomt de smalle rivier de Linge. Je vaart met de blokhutboot door de fruitschuur van Nederland, in een relaxte sfeer schuift het landschap aan je voorbij en in de avond meer je aan in de stille natuur voor een bijzondere overnachting. Spot jij een ijsvogeltje? Bezoek een theetuin en geniet van de kleurrijke bloesems in het voorjaar en de verse kersen, appels en peren in de zomer en het najaar. Langs de Linge vind je bovendien talrijke historische dorpen en steden, leg aan in het centrum van glasstad Leerdam, peddel met de meegeleverde kano naar Oranjestad Buren of bezoek het waterliniefort bij Asperen! Ga voor meer informatie naar www.blokhutboot.nl

Voor bezoekers is het vanaf nu ook mogelijk om tussen 17.00 uur en 10.00 uur te overnachten aan de stijger van de Boutesteijnse Theetuin. Wilt u hier gebruik van maken? Reserveer dan door te bellen naar 06 13 69 87 77 of te mailen naar info@theetuin-rumpt.nl.  

overnachten op het water, de linge
met de blokhutboot varen over de linge
blokhutboot langs de linge

Kano verhuur

Op avontuur aan de Linge – Ga er een sportieve dag op uit en ontdek de Betuwe op en rond het water. Bij lekker aan de Linge combineer je ontsnapping en avontuur. Huur een kano, kajak, sub of motorboot en vaar over de prachtige rivier de Linge. Of fiets over de dijken langs de mooiste rivier van Nederland. Je kunt deze twee activiteiten mooi combineren voor de ultieme ervaring. Het is ook mogelijk om alleen een fiets of een boot te huren. En wist je dat hier ook camperplaatsen te vinden zijn? Geniet van de omgeving met je partner, gezin of grote vriendengroep. Het is allemaal mogelijk. 

Ga voor meer informatie naar www.kano.nl

kanoën langs de linge